Het effect van deze monetaire politiek verruiming is tegen het midden van dit jaar echter grotendeels uitgewerkt, zodat de bedrijven vanuit die hoek niet meer op steun moeten rekenen.

Op basis van QE2 zijn de beurskoersen gestegen en op basis van het wegvallen van QE2 zullen ze eveneens gaan dalen. Het keerpunt kan volgens de analisten ergens in dit jaar vallen.

De huidige waarderingen op Wall Street houden rekening met een stijging van de bedrijfswinsten met 17% op jaarbasis in de komende jaren. Dat tempo zal nooit vastgehouden kunnen worden, zo denken heel wat analisten.

Het effect van deze monetaire politiek verruiming is tegen het midden van dit jaar echter grotendeels uitgewerkt, zodat de bedrijven vanuit die hoek niet meer op steun moeten rekenen. Op basis van QE2 zijn de beurskoersen gestegen en op basis van het wegvallen van QE2 zullen ze eveneens gaan dalen. Het keerpunt kan volgens de analisten ergens in dit jaar vallen. De huidige waarderingen op Wall Street houden rekening met een stijging van de bedrijfswinsten met 17% op jaarbasis in de komende jaren. Dat tempo zal nooit vastgehouden kunnen worden, zo denken heel wat analisten.