Op basis van de koersevolutie op Wall Street zijn de verwachtingen wat de bedrijfsresultaten betreft niet bepaald hooggespannen. De Dow Jones is dit jaar met ongeveer 10% gedaald ten opzichte van zijn piekniveau.

Aandelen zijn goedkoop, zo stelt Steve Wood van Russell Investments. De Standard & Poor's 500 noteert nu aan 13 keer de verwachte winst voor de komende 12 maanden. Dat is het laagste niveau voor dit jaar en onder het historisch gemiddelde van ongeveer 18.

In feite is het huidige multiple het laagste sinds 2009, toen aandelen tijdens de bear market een dieptepunt bereikten. Wood verwacht geen echt grote verrassingen meer, maar gaat er van uit dat de bedrijfsresultaten gewoon erg goed zijn geweest.

Die goede resultaten kunnen het beurssentiment opnieuw in positieve zin beïnvloeden. Tot dusver zijn er weinig winstwaarschuwingen geweest, de Amerikaanse bedrijven hebben de recessie goed doorstaan.

De current ratio van negatief tot positief bedraagt 1,20, tegenover een lange termijn gemiddelde van 2,10. In een normaal kwartaal komen twee bedrijven met slecht nieuws voor elk bedrijf dat met goed nieuws komt.

Op basis van de koersevolutie op Wall Street zijn de verwachtingen wat de bedrijfsresultaten betreft niet bepaald hooggespannen. De Dow Jones is dit jaar met ongeveer 10% gedaald ten opzichte van zijn piekniveau. Aandelen zijn goedkoop, zo stelt Steve Wood van Russell Investments. De Standard & Poor's 500 noteert nu aan 13 keer de verwachte winst voor de komende 12 maanden. Dat is het laagste niveau voor dit jaar en onder het historisch gemiddelde van ongeveer 18. In feite is het huidige multiple het laagste sinds 2009, toen aandelen tijdens de bear market een dieptepunt bereikten. Wood verwacht geen echt grote verrassingen meer, maar gaat er van uit dat de bedrijfsresultaten gewoon erg goed zijn geweest. Die goede resultaten kunnen het beurssentiment opnieuw in positieve zin beïnvloeden. Tot dusver zijn er weinig winstwaarschuwingen geweest, de Amerikaanse bedrijven hebben de recessie goed doorstaan. De current ratio van negatief tot positief bedraagt 1,20, tegenover een lange termijn gemiddelde van 2,10. In een normaal kwartaal komen twee bedrijven met slecht nieuws voor elk bedrijf dat met goed nieuws komt.