Maar die hoop lijkt op los zand te zijn gebouwd. De kansen dat zowel de Europese als de Amerikaanse economie zich tijdens de tweede helft van dit jaar zullen herpakken, slinken met de dag. Dat heeft natuurlijk ook heel wat gevolgen: de bedrijfsresultaten kunnen een forse duik nemen in de tweede helft van het jaar.

In een aantal sectoren, bijvoorbeeld grondstoffen en IT-technologie, werden de winstverwachtingen recent al fors naar beneden aangepast. Van de bedrijven die een guidance voor het tweede kwartaal en verder hebben gepubliceerd, stelde ongeveer driekwart zich voorzichtig tot ronduit negatief op.

Maar die hoop lijkt op los zand te zijn gebouwd. De kansen dat zowel de Europese als de Amerikaanse economie zich tijdens de tweede helft van dit jaar zullen herpakken, slinken met de dag. Dat heeft natuurlijk ook heel wat gevolgen: de bedrijfsresultaten kunnen een forse duik nemen in de tweede helft van het jaar. In een aantal sectoren, bijvoorbeeld grondstoffen en IT-technologie, werden de winstverwachtingen recent al fors naar beneden aangepast. Van de bedrijven die een guidance voor het tweede kwartaal en verder hebben gepubliceerd, stelde ongeveer driekwart zich voorzichtig tot ronduit negatief op.