Ondanks de beter dan verwachte bedrijfsresultaten bevinden de beurskoersen zich in een dalende trend. Voor het eerst sinds het dieptepunt van maart 2009 bevinden de beurzen zich in een correctiefase.

Stephen Horan, onderzoeker bij het CFA Institute van Fidelity Investments, is van mening dat de bedrijfsresultaten een beeld uit het verleden schetsen, terwijl de beleggers vooral naar de toekomst kijken.

De vraag is of de beurzen in de toekomst de verwachtingen gaan kunnen blijven kloppen. Daaromtrent heerst nogal wat onzekerheid en het is die onzekerheid die op het marktsentiment wegen.

Het tweede kwartaal is voor zowat tweederde achter de rug en het is de vraag of de bedrijfsresultaten de positieve trend hebben kunnen verder zetten. Binnenkort weten we daarover meer, want in de komende dagen zouden de eerste winstwaarschuwingen kunnen binnenkomen.

Ondanks de beter dan verwachte bedrijfsresultaten bevinden de beurskoersen zich in een dalende trend. Voor het eerst sinds het dieptepunt van maart 2009 bevinden de beurzen zich in een correctiefase. Stephen Horan, onderzoeker bij het CFA Institute van Fidelity Investments, is van mening dat de bedrijfsresultaten een beeld uit het verleden schetsen, terwijl de beleggers vooral naar de toekomst kijken. De vraag is of de beurzen in de toekomst de verwachtingen gaan kunnen blijven kloppen. Daaromtrent heerst nogal wat onzekerheid en het is die onzekerheid die op het marktsentiment wegen. Het tweede kwartaal is voor zowat tweederde achter de rug en het is de vraag of de bedrijfsresultaten de positieve trend hebben kunnen verder zetten. Binnenkort weten we daarover meer, want in de komende dagen zouden de eerste winstwaarschuwingen kunnen binnenkomen.