In Nederland gaven de twee belangrijke bedrijven Unilever en Shell een gemengd beeld. Unilever, een van de Top Picks van Theodoor Gilissen Bankiers, zag onder andere de volumegroei doorzetten naar 5,1%.

De cijfers waren licht beter dan verwacht en we herhaalden het koopadvies. Shell, ook een van de Top Picks van Theodoor Gilissen Bankiers, viel over de gehele linie tegen.

Het bedrijf herhaalde wel de kasstroomverwachting ("een stijging van 50% ten opzichte van 2009 bij een olieprijs van $60 per vat en 80% bij een olieprijs van $80 per vat").

De belangrijke productiegroei viel evenwel mee (+5%) en Theodoor Gilissen Bankiers ziet genoeg ruimte voor verbetering later dit jaar. Gezien het aantrekkelijke dividendrendement herhaalden de analisten het koopadvies op Shell.

In Nederland gaven de twee belangrijke bedrijven Unilever en Shell een gemengd beeld. Unilever, een van de Top Picks van Theodoor Gilissen Bankiers, zag onder andere de volumegroei doorzetten naar 5,1%. De cijfers waren licht beter dan verwacht en we herhaalden het koopadvies. Shell, ook een van de Top Picks van Theodoor Gilissen Bankiers, viel over de gehele linie tegen. Het bedrijf herhaalde wel de kasstroomverwachting ("een stijging van 50% ten opzichte van 2009 bij een olieprijs van $60 per vat en 80% bij een olieprijs van $80 per vat"). De belangrijke productiegroei viel evenwel mee (+5%) en Theodoor Gilissen Bankiers ziet genoeg ruimte voor verbetering later dit jaar. Gezien het aantrekkelijke dividendrendement herhaalden de analisten het koopadvies op Shell.