De gepresenteerde economische cijfers deze week tonen aan dat we in een periode van flauwte zitten.

In Nederland trapte Philips als eerste van de AEX-bedrijven de week af. De nettowinst was beter dan verwacht, maar de omzet viel licht tegen.

Het bedrijf herhaalde de verwachting dat de eerste helft van 2013 zwak blijft. Beleggers reageerden teleurgesteld.

Hiermee werd de trend gezet voor de andere Nederlandse bedrijven die met cijfers kwamen: Imtech, Arcadis, Ballast Nedam, CSM, Heineken, Unilever en KPN.

Allen wijten de zwakke resultaten aan moeilijke marktomstandigheden en hebben last van de zwakke Europese economie.

Uitblinker in positieve zin was vorige week volgens ABN Amro Randstad. Beleggers reageerden zeer enthousiast op de cijfers en waardeerden het aandeel na publicatie donderdagochtend bijna 8% hoger.

Ondanks de matige kwartaalcijfers en onzekere vooruitzichten, wist de Amsterdamse beurs zich op te trekken aan de positieve ontwikkelingen op met name de Amerikaanse beurzen.

De gepresenteerde economische cijfers deze week tonen aan dat we in een periode van flauwte zitten. In Nederland trapte Philips als eerste van de AEX-bedrijven de week af. De nettowinst was beter dan verwacht, maar de omzet viel licht tegen. Het bedrijf herhaalde de verwachting dat de eerste helft van 2013 zwak blijft. Beleggers reageerden teleurgesteld. Hiermee werd de trend gezet voor de andere Nederlandse bedrijven die met cijfers kwamen: Imtech, Arcadis, Ballast Nedam, CSM, Heineken, Unilever en KPN. Allen wijten de zwakke resultaten aan moeilijke marktomstandigheden en hebben last van de zwakke Europese economie. Uitblinker in positieve zin was vorige week volgens ABN Amro Randstad. Beleggers reageerden zeer enthousiast op de cijfers en waardeerden het aandeel na publicatie donderdagochtend bijna 8% hoger. Ondanks de matige kwartaalcijfers en onzekere vooruitzichten, wist de Amsterdamse beurs zich op te trekken aan de positieve ontwikkelingen op met name de Amerikaanse beurzen.