Deze rally, vooral gedreven door de zoektocht naar rendement, maskeert desalniettemin tekenen van spanning zowel bij de hefboomwerking bij bedrijven als in de bescherming van beleggers.

De bedrijfsresultaten van Europese bedrijven zijn over het algemeen in lijn met de verwachtingen. De balansen zijn solide en de financieringen over het algemeen voorzichtig.

De toenemende overnameactiviteiten kunnen een potentieel risico vormen voor de kredietprofielen van deze bedrijven al vormt een significante stijging van aandeelhoudersrendement of investeringsuitgaven momenteel geen risico.

Nieuwe uitgevers van high yield hebben financieringsstructuren in toenemende mate opgerekt met steeds ruimere convenanten. De sterke vraag naar bedrijfsobligaties biedt vooral de zwakste emittenten op de korte termijn bescherming, maar uiteindelijk zal er een normalisatie van de rente plaatsvinden waardoor het aantal faillissementen zal toenemen tot een nieuw hoogtepunt en recovery rates zullen dalen tot onder de historische niveaus.

Deze rally, vooral gedreven door de zoektocht naar rendement, maskeert desalniettemin tekenen van spanning zowel bij de hefboomwerking bij bedrijven als in de bescherming van beleggers. De bedrijfsresultaten van Europese bedrijven zijn over het algemeen in lijn met de verwachtingen. De balansen zijn solide en de financieringen over het algemeen voorzichtig. De toenemende overnameactiviteiten kunnen een potentieel risico vormen voor de kredietprofielen van deze bedrijven al vormt een significante stijging van aandeelhoudersrendement of investeringsuitgaven momenteel geen risico. Nieuwe uitgevers van high yield hebben financieringsstructuren in toenemende mate opgerekt met steeds ruimere convenanten. De sterke vraag naar bedrijfsobligaties biedt vooral de zwakste emittenten op de korte termijn bescherming, maar uiteindelijk zal er een normalisatie van de rente plaatsvinden waardoor het aantal faillissementen zal toenemen tot een nieuw hoogtepunt en recovery rates zullen dalen tot onder de historische niveaus.