De oorzaak van de populariteit van de emissie van bedrijfsobligaties is snel gevonden: de bedrijven maken gebruik van de lage rente om hun obligaties te plaatsen. Dat is niet alleen in Europa het geval, ook in de Verenigde Staten wordt de markt overspoeld met bedrijfsobligaties.

Bill Eastwood, senior trader bij Newfleet, wijst op de aantrekkingskracht van bedrijfsobligaties bij de beleggers: de investment grade corporate JULI index staat ongeveer 170 basispunten boven het rendement op Amerikaanse staatsobligaties.

Dat betekent dat bedrijfsobligaties met een gemiddeld rendement van 3,30% ongeveer dubbel zo veel opbrengen als staatsobligaties.

De oorzaak van de populariteit van de emissie van bedrijfsobligaties is snel gevonden: de bedrijven maken gebruik van de lage rente om hun obligaties te plaatsen. Dat is niet alleen in Europa het geval, ook in de Verenigde Staten wordt de markt overspoeld met bedrijfsobligaties. Bill Eastwood, senior trader bij Newfleet, wijst op de aantrekkingskracht van bedrijfsobligaties bij de beleggers: de investment grade corporate JULI index staat ongeveer 170 basispunten boven het rendement op Amerikaanse staatsobligaties. Dat betekent dat bedrijfsobligaties met een gemiddeld rendement van 3,30% ongeveer dubbel zo veel opbrengen als staatsobligaties.