De analisten van Dexia merken evenwel op dat de huidige ontwrichting de mogelijkheid inhoudt om te profiteren van zeer aantrekkelijke doelrendementen zonder massaal gebruik te moeten maken van hefboomeffecten.

Deze trend gaat volgens Dexia gepaard met een terugkeer bij de beleggers naar dalende doelrendementen, ver verwijderd van de gevleide jaarperformances van meer dan 15 %, tegenover veel strengere eisen op het vlak van de begeleiding, de operationele controle, de transparantie en de liquiditeit van de alternatieve fondsen die ze aangeboden krijgen.

De analisten van Dexia merken evenwel op dat de huidige ontwrichting de mogelijkheid inhoudt om te profiteren van zeer aantrekkelijke doelrendementen zonder massaal gebruik te moeten maken van hefboomeffecten. Deze trend gaat volgens Dexia gepaard met een terugkeer bij de beleggers naar dalende doelrendementen, ver verwijderd van de gevleide jaarperformances van meer dan 15 %, tegenover veel strengere eisen op het vlak van de begeleiding, de operationele controle, de transparantie en de liquiditeit van de alternatieve fondsen die ze aangeboden krijgen.