Maar er is meer: bedrijfsleiders kopen liever eigen aandelen in dan meer mensen aan te werven. Wat wil dit concreet zeggen? Heel eenvoudig: de politiek van de FED is gedoemd om te mislukken.

Stephen Weiss van Short Hills Capital merkt op dat werkloosheid misschien wel een probleem is voor de werklozen zelf en hun familie, maar dat sommige bedrijven er inderdaad beter aan doen om geen extra werknemers aan te werven.

Nieuwe aanwervingen gaan namelijk onvermijdelijk op de winstmarges wegen. Bovendien is het nog helemaal niet zeker dat de Amerikaanse economie zal blijven groeien, een economische terugval wordt niet a priori uitgesloten. Daarom stellen de bedrijven zich defensief op en werven voorlopig niemand aan.

Maar er is meer: bedrijfsleiders kopen liever eigen aandelen in dan meer mensen aan te werven. Wat wil dit concreet zeggen? Heel eenvoudig: de politiek van de FED is gedoemd om te mislukken. Stephen Weiss van Short Hills Capital merkt op dat werkloosheid misschien wel een probleem is voor de werklozen zelf en hun familie, maar dat sommige bedrijven er inderdaad beter aan doen om geen extra werknemers aan te werven. Nieuwe aanwervingen gaan namelijk onvermijdelijk op de winstmarges wegen. Bovendien is het nog helemaal niet zeker dat de Amerikaanse economie zal blijven groeien, een economische terugval wordt niet a priori uitgesloten. Daarom stellen de bedrijven zich defensief op en werven voorlopig niemand aan.