De laatste keer dat dit financieel instrument zoveel belangstelling kreeg, was in 2008. De credit-default swaps brachten American International Group toen aan de rand van de afgrond.

Bedreigen credit-default swaps alsnog het Griekse akkoord? Darrell Duffie, professor financiën aan Stanford University, denkt dat dit gevaar niet te verwaarlozen valt wanneer te veel obligatiebezitters onder dwang aan de ruil moeten deelnemen.

De uiteindelijke beslissing over een eventueel credit-event moet door de International Swaps and Derivatives Association worden genomen.

De laatste keer dat dit financieel instrument zoveel belangstelling kreeg, was in 2008. De credit-default swaps brachten American International Group toen aan de rand van de afgrond. Bedreigen credit-default swaps alsnog het Griekse akkoord? Darrell Duffie, professor financiën aan Stanford University, denkt dat dit gevaar niet te verwaarlozen valt wanneer te veel obligatiebezitters onder dwang aan de ruil moeten deelnemen. De uiteindelijke beslissing over een eventueel credit-event moet door de International Swaps and Derivatives Association worden genomen.