Beat Siegenthaler (UBS): "Griekenland zal beroep moeten doen op het IMF, dat staat voor mij als een paal boven water. De tijd verstrijkt snel voor de Grieken en dat speelt tegen hen. Volgens de cijfers verstrekt door de Griekse centrale bank onttrokken spaarders in januari en februari meer dan 8 miljard euro aan de banken. Hierdoor nemen de kansen op binnenlandse financiering van het overheidstekort verder af."

Het belangrijkste probleem blijft uiteraard de torenhoge rente die Griekenland moet betalen om geld los te krijgen. Siegenthaler: "Bovendien weten we nog altijd niet welke vorm van reddingsplan het IMF en de Europese Centrale Bank voor Griekenland hebben afgesproken. Mogelijk gaan we daarover slechts meer aan de weet komen na afloop van de Duitse verkiezingen in mei. In afwachting kan het blijven spannen op de financiële markten."

Beat Siegenthaler (UBS): "Griekenland zal beroep moeten doen op het IMF, dat staat voor mij als een paal boven water. De tijd verstrijkt snel voor de Grieken en dat speelt tegen hen. Volgens de cijfers verstrekt door de Griekse centrale bank onttrokken spaarders in januari en februari meer dan 8 miljard euro aan de banken. Hierdoor nemen de kansen op binnenlandse financiering van het overheidstekort verder af." Het belangrijkste probleem blijft uiteraard de torenhoge rente die Griekenland moet betalen om geld los te krijgen. Siegenthaler: "Bovendien weten we nog altijd niet welke vorm van reddingsplan het IMF en de Europese Centrale Bank voor Griekenland hebben afgesproken. Mogelijk gaan we daarover slechts meer aan de weet komen na afloop van de Duitse verkiezingen in mei. In afwachting kan het blijven spannen op de financiële markten."