Rich Ilczyszyn, market strateeg bij futures broker Lind-Waldock, verwees naar een populaire uitdrukking bij futureshandelaren. "Bear step up, elevator down" wil zeggen dat wanneer de beer toeslaat de koersdaling fors kan zijn.

De handelaren bedoelen daarmee dat wanneer de markt voor commodities oververhit raakt, een forse prijsdaling meer dan waarschijnlijk wordt. Ilczyszyn was van mening dat die correctie vorige week precies op tijd kwam.

Wanneer ze nog wat langer was uitgebleven, zou de klap nog veel harder zijn aangekomen. Hij is van mening dat de grondstoffenmarkten nog verder stoom moeten aflaten, maar dat de voouitzichten op langere termijn goed blijven. Dat geldt op de eerste plaats voor de soft commodities.

Rich Ilczyszyn, market strateeg bij futures broker Lind-Waldock, verwees naar een populaire uitdrukking bij futureshandelaren. "Bear step up, elevator down" wil zeggen dat wanneer de beer toeslaat de koersdaling fors kan zijn. De handelaren bedoelen daarmee dat wanneer de markt voor commodities oververhit raakt, een forse prijsdaling meer dan waarschijnlijk wordt. Ilczyszyn was van mening dat die correctie vorige week precies op tijd kwam. Wanneer ze nog wat langer was uitgebleven, zou de klap nog veel harder zijn aangekomen. Hij is van mening dat de grondstoffenmarkten nog verder stoom moeten aflaten, maar dat de voouitzichten op langere termijn goed blijven. Dat geldt op de eerste plaats voor de soft commodities.