Het vuur werd aan het lont gestoken met het bankroet van Chaori Solar Energy Science, een belangrijke speler op de markt voor zonne-energie. Algemeen wordt nu verwacht dat in de komende weken nog andere bedrijven de handdoek in de ring zullen moeten gooien.

Ze zullen namelijk de rente op de uitstaande kredieten niet meer kunnen betalen, waardoor een sneeuwbal van kredietproblemen zal beginnen te rollen. Die sneeuwbal kan de Chinese economie in een diep gat meesleuren, een evolutie waar ook de rest van de wereld de gevolgen van zal ondervinden.

Het vuur werd aan het lont gestoken met het bankroet van Chaori Solar Energy Science, een belangrijke speler op de markt voor zonne-energie. Algemeen wordt nu verwacht dat in de komende weken nog andere bedrijven de handdoek in de ring zullen moeten gooien. Ze zullen namelijk de rente op de uitstaande kredieten niet meer kunnen betalen, waardoor een sneeuwbal van kredietproblemen zal beginnen te rollen. Die sneeuwbal kan de Chinese economie in een diep gat meesleuren, een evolutie waar ook de rest van de wereld de gevolgen van zal ondervinden.