Kijkend naar de koersontwikkeling van de diverse leningen viel inderdaad volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer geen paniek te bespeuren.

Beleggers namen niet massaal afscheid van dit soort leningen. De verklaring hiervoor kan zijn de meeste leningen in handen van banken en verzekeraars en niet van particuliere beleggers. Zij kunnen wellicht beter het onderscheid maken tussen goede en slechte leningen.

De kans dat ook goede leningen in paniek worden verkocht, zoals tijdens de kredietcrisis in de VS en Europa, lijkt dan ook gering. Het Bear Stearns moment ligt nog ver weg.

Kijkend naar de koersontwikkeling van de diverse leningen viel inderdaad volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer geen paniek te bespeuren. Beleggers namen niet massaal afscheid van dit soort leningen. De verklaring hiervoor kan zijn de meeste leningen in handen van banken en verzekeraars en niet van particuliere beleggers. Zij kunnen wellicht beter het onderscheid maken tussen goede en slechte leningen. De kans dat ook goede leningen in paniek worden verkocht, zoals tijdens de kredietcrisis in de VS en Europa, lijkt dan ook gering. Het Bear Stearns moment ligt nog ver weg.