n Wereldwijde recessie zet door;
n China valt ver terug als economische groeimotor;
n Voorlopig geen herstel Amerikaanse huizenmarkt;
n Deleveraging Amerikaanse consument;
n Verdere verslechtering Amerikaanse arbeidsmarkt;
n Deleveraging financiële sector.

n Interventies Fed sorteren effect (daling hypotheekrente);
n Overheidsinvesteringen dempen recessie;
n 'Obama effect'
n Verbeterde uitgangspositie Amerikaanse industrie leidt tot
herstel;
n Daling olieprijs verhoogd besteedbaar inkomen;
n Balansen bedrijven zijn fundamenteel gezond.

Cyclus: Vanuit de zware correctie in 2008 verwacht Van Lanschot Bankiers een tussentijds herstel in de industriële productie. Door de interventies van de Fed, overheidsinvesteringen en een 'Obama effect' neigt de bank voor het eerst in lange tijd naar de bull case. Belangrijke punten zijn daarbij:

n Waardering: De huidige waardering van risicodragende beleggingen is aantrekkelijk. Beleggers worden beloond voor de risico's die ze nemen.

n Sentiment: Het sentiment is momenteel positief. Van Lanschot Bankiers ziet in de eerste tekenen van het ontdooien van de credit markt, de lagere VIX (volatiliteit), de daling in de interbancaire rente, de daling in de Ted spread en de stijging van de risk appetite een verbetering van het sentiment.

n Conclusie: Van Lanschot Bankiers zet een derde stap terug in aandelen naar een neutrale weging

n Wereldwijde recessie zet door; n China valt ver terug als economische groeimotor; n Voorlopig geen herstel Amerikaanse huizenmarkt; n Deleveraging Amerikaanse consument; n Verdere verslechtering Amerikaanse arbeidsmarkt; n Deleveraging financiële sector.n Interventies Fed sorteren effect (daling hypotheekrente); n Overheidsinvesteringen dempen recessie; n 'Obama effect' n Verbeterde uitgangspositie Amerikaanse industrie leidt tot herstel; n Daling olieprijs verhoogd besteedbaar inkomen; n Balansen bedrijven zijn fundamenteel gezond.Cyclus: Vanuit de zware correctie in 2008 verwacht Van Lanschot Bankiers een tussentijds herstel in de industriële productie. Door de interventies van de Fed, overheidsinvesteringen en een 'Obama effect' neigt de bank voor het eerst in lange tijd naar de bull case. Belangrijke punten zijn daarbij:n Waardering: De huidige waardering van risicodragende beleggingen is aantrekkelijk. Beleggers worden beloond voor de risico's die ze nemen.n Sentiment: Het sentiment is momenteel positief. Van Lanschot Bankiers ziet in de eerste tekenen van het ontdooien van de credit markt, de lagere VIX (volatiliteit), de daling in de interbancaire rente, de daling in de Ted spread en de stijging van de risk appetite een verbetering van het sentiment.n Conclusie: Van Lanschot Bankiers zet een derde stap terug in aandelen naar een neutrale weging