Die spread bedraagt nog 187 basispunten. Ook de spreads met de Portugese en de Ierse staatsobligaties, wat betekent dat de spannnig in de eurozone verder aan het afnemen is.

De koersen van de Spaanse obligaties stegen gisteren opnieuw, de kostprijs van credit-default swaps daalde tot een dieptepunt voor de afgelopen drie maanden. Het optimisme heeft te maken met de verwachting dat het Europees Stabiliteitsfonds zal uitgebreid worden.

De Markit iTraxx SovX Western Europe Index daalde gisteren met 7 basispunten. Padhraic Garvey, head of developed-markets debt bij ING Groep NV in Amsterdam, merkt op dat er in de afgelopen dagen weer belangstelling was voor Europese perifere obligaties.

Die spread bedraagt nog 187 basispunten. Ook de spreads met de Portugese en de Ierse staatsobligaties, wat betekent dat de spannnig in de eurozone verder aan het afnemen is. De koersen van de Spaanse obligaties stegen gisteren opnieuw, de kostprijs van credit-default swaps daalde tot een dieptepunt voor de afgelopen drie maanden. Het optimisme heeft te maken met de verwachting dat het Europees Stabiliteitsfonds zal uitgebreid worden. De Markit iTraxx SovX Western Europe Index daalde gisteren met 7 basispunten. Padhraic Garvey, head of developed-markets debt bij ING Groep NV in Amsterdam, merkt op dat er in de afgelopen dagen weer belangstelling was voor Europese perifere obligaties.