"Als een van de belangrijkste leveranciers worden wij bijzonder getroffen door de teruggelopen verkoop en omzetdaling in de sector", zegt Chief Executive Officer Norbert Zumblick.

Vandaag noteert het bedrijf een omzetdaling van 40 procent. Sinds medio november 2008 maken de productievestigingen in Schiltach en Herbolzheim daarom al gebruik van een systeem van economische werkloosheid.

Het management is echter van mening dat in de loop van 2009 verdere personeelsmaatregelen onder de vorm van natuurlijke afvloeiing en eventuele gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn.

Daarom is nu reeds overleg opgestart met de ondernemingsraad. Het is de bedoeling om in de loop van 2009 voor 150 van de circa 450 werknemers een zo aanvaardbaar mogelijke oplossing te vinden. BBS werd in 2007 door Punch overgenomen.

"Als een van de belangrijkste leveranciers worden wij bijzonder getroffen door de teruggelopen verkoop en omzetdaling in de sector", zegt Chief Executive Officer Norbert Zumblick.Vandaag noteert het bedrijf een omzetdaling van 40 procent. Sinds medio november 2008 maken de productievestigingen in Schiltach en Herbolzheim daarom al gebruik van een systeem van economische werkloosheid. Het management is echter van mening dat in de loop van 2009 verdere personeelsmaatregelen onder de vorm van natuurlijke afvloeiing en eventuele gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn. Daarom is nu reeds overleg opgestart met de ondernemingsraad. Het is de bedoeling om in de loop van 2009 voor 150 van de circa 450 werknemers een zo aanvaardbaar mogelijke oplossing te vinden. BBS werd in 2007 door Punch overgenomen.