De cijfers van het Bruto Binnenlands Product geven een gemiddelde over een periode van drie maanden. Het kan dus best zijn dat een kwartaal sterk begonnen is en zwak geëindigd.

Dat betekent dat de economie in een kwartaalperiode kan vertragen, terwijl het BBP toch een stijging te zien geeft. Concreet wil dit zeggen dat BBP-cijfers niet alles zeggen over de economische situatie.

Scott Brown, hoofdeconoom bij Raymond James, merkt op dat ook het eerste kwartaal nog een invloed kan hebben. Wanneer maart - de laatste maand van het eerste kwartaal - nog goed is geweest, kan dit de BBP-cijfers over het tweede kwartaal in positieve zin beïnvloeden.

IHS Global Insight verwacht dat het Amerikaans BBP in het tweede kwartaal met 3,80% is gegroeid, tegenover een groei met 2,70% in het eerste kwartaal. In het derde kwartaal zou de groei echter vertragen tot 2,30%.

De cijfers van het Bruto Binnenlands Product geven een gemiddelde over een periode van drie maanden. Het kan dus best zijn dat een kwartaal sterk begonnen is en zwak geëindigd. Dat betekent dat de economie in een kwartaalperiode kan vertragen, terwijl het BBP toch een stijging te zien geeft. Concreet wil dit zeggen dat BBP-cijfers niet alles zeggen over de economische situatie. Scott Brown, hoofdeconoom bij Raymond James, merkt op dat ook het eerste kwartaal nog een invloed kan hebben. Wanneer maart - de laatste maand van het eerste kwartaal - nog goed is geweest, kan dit de BBP-cijfers over het tweede kwartaal in positieve zin beïnvloeden. IHS Global Insight verwacht dat het Amerikaans BBP in het tweede kwartaal met 3,80% is gegroeid, tegenover een groei met 2,70% in het eerste kwartaal. In het derde kwartaal zou de groei echter vertragen tot 2,30%.