Volgens het Commerce Department is de Amerikaanse economie tijdens het derde kwartaal volgens de gereviseerde cijfers met 2,20% gestegen, waar eerst een groei met 2,80% was vooropgesteld. Het groeicijfer wordt nog éénmaal gereviseerd.

Verwacht wordt dat het BBP-cijfers tijdens de laatste revisie niet meer zal herzien worden. Zowel de consumenten als de bedrijven spendeerden minder dan verwacht, de bouw was wat zwakker dan verwacht en de bedrijven bouwden de voorraden nog wat meer af.

Veel economen verwachten dat het BBP-cijfer tijdens het vierde kwartaal sterker zal zijn gegroeid dan tijdens het derde. Er wordt gerekend op een groei met ongeveer 4%.

Volgens het Commerce Department is de Amerikaanse economie tijdens het derde kwartaal volgens de gereviseerde cijfers met 2,20% gestegen, waar eerst een groei met 2,80% was vooropgesteld. Het groeicijfer wordt nog éénmaal gereviseerd. Verwacht wordt dat het BBP-cijfers tijdens de laatste revisie niet meer zal herzien worden. Zowel de consumenten als de bedrijven spendeerden minder dan verwacht, de bouw was wat zwakker dan verwacht en de bedrijven bouwden de voorraden nog wat meer af. Veel economen verwachten dat het BBP-cijfer tijdens het vierde kwartaal sterker zal zijn gegroeid dan tijdens het derde. Er wordt gerekend op een groei met ongeveer 4%.