Het concern blikt terug op een sterk jaar, waarin de winst per aandeel met 11% toenam tot EUR 5,35. De omzet steeg met 9% tot bijna EUR 40 miljard, terwijl het operationele resultaat uitkwam op EUR 8,3 miljard.

De markt hield rekening met ongeveer dezelfde cijfers. De farmacietak zag de verkopen van de bloedverdunner Xarelto met 60% toenemen tot EUR 131 miljoen. Ook de landbouwdivisie overlegde uitstekende resultaten.

Voor 2013 verwacht Bayer een 4,5% hogere omzet van EUR 41 miljard, gestuwd door de verkoop van landbouwbestrijdingsmiddelen en medicijnen.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal naar verwachting met circa 5% toenemen, terwijl winstgroei per aandeel dicht in de buurt van de dubbele cijfers zal uitkomen.

Voor de gezondheidsdivisie is 2015 een belangrijk jaar met EUR 2,5 miljard aan potentiële omzet in de koker en een marge van 29%.

Bayer overlegt uitstekende cijfers, maar beleggers laten zich volgens ABN Amro ietwat verblinden doordat de nieuwe top van het bedrijf meer oog heeft voor kostenbesparingen en reorganiseren.

De onderliggende kwaliteit van de medicijnenportfolio is nog op peil, terwijl er over het medicijn Xarelto nog enkele vragen bestaan met betrekking tot de veiligheid.

De bloedverdunner moet zich bewijzen in een overvolle markt, waar veel bedrijven nieuwe medicijnen testen.

Bayer heeft er baat bij dat het een zwaargewicht is in de Duitse DAX - alleen Siemens en BASF wegen zwaarder mee in de index en van het feit dat het een defensief aandeel betreft. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen.

Het concern blikt terug op een sterk jaar, waarin de winst per aandeel met 11% toenam tot EUR 5,35. De omzet steeg met 9% tot bijna EUR 40 miljard, terwijl het operationele resultaat uitkwam op EUR 8,3 miljard. De markt hield rekening met ongeveer dezelfde cijfers. De farmacietak zag de verkopen van de bloedverdunner Xarelto met 60% toenemen tot EUR 131 miljoen. Ook de landbouwdivisie overlegde uitstekende resultaten. Voor 2013 verwacht Bayer een 4,5% hogere omzet van EUR 41 miljard, gestuwd door de verkoop van landbouwbestrijdingsmiddelen en medicijnen. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal naar verwachting met circa 5% toenemen, terwijl winstgroei per aandeel dicht in de buurt van de dubbele cijfers zal uitkomen. Voor de gezondheidsdivisie is 2015 een belangrijk jaar met EUR 2,5 miljard aan potentiële omzet in de koker en een marge van 29%. Bayer overlegt uitstekende cijfers, maar beleggers laten zich volgens ABN Amro ietwat verblinden doordat de nieuwe top van het bedrijf meer oog heeft voor kostenbesparingen en reorganiseren. De onderliggende kwaliteit van de medicijnenportfolio is nog op peil, terwijl er over het medicijn Xarelto nog enkele vragen bestaan met betrekking tot de veiligheid. De bloedverdunner moet zich bewijzen in een overvolle markt, waar veel bedrijven nieuwe medicijnen testen. Bayer heeft er baat bij dat het een zwaargewicht is in de Duitse DAX - alleen Siemens en BASF wegen zwaarder mee in de index en van het feit dat het een defensief aandeel betreft. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen.