Bayer behoort tot de chemische bedrijven. De StoXX chemicals stond een jaar geleden op 622.

Eind mei kwam de index uit op 864, een stijging van 38%. Vrijdag sloot de index overigens op 830,95. In het algemeen wordt in de beleggingstheorie gesteld dat de chemische bedrijven een indicatie zijn voor wat er met een economie staat te gebeuren.

Immers als bedrijven gaan investeren zullen ze daar grondstoffen voor moeten hebben en die haalt men weer bij de chemische bedrijven vandaan.

Natuurlijk is het niet zo dat de economische activiteit een op een gelijk loopt met de koers van de chemische bedrijven.

Maar er zijn meer signalen dat de Europese economieën weer kunnen gaan groeien. Maar zoals zo vaak gesteld is economie een gedragswetenschap.

Als meer consumenten overtuigd raken dat het allemaal meevalt dan zal men ook meer gaan spenderen en is oorzaak en gevolg wederom niet te onderscheiden.

In ieder geval blijven we op het standpunt staan dat de huidige correctie van de Europese beurzen geen duidelijke economische achtergrond heeft.

De praktijk heeft dan ook bewezen dat dergelijke dalingen van aandelen niet meer dan twee tot drie weken zullen duren. En twee zitten er al op.

Bayer behoort tot de chemische bedrijven. De StoXX chemicals stond een jaar geleden op 622. Eind mei kwam de index uit op 864, een stijging van 38%. Vrijdag sloot de index overigens op 830,95. In het algemeen wordt in de beleggingstheorie gesteld dat de chemische bedrijven een indicatie zijn voor wat er met een economie staat te gebeuren. Immers als bedrijven gaan investeren zullen ze daar grondstoffen voor moeten hebben en die haalt men weer bij de chemische bedrijven vandaan. Natuurlijk is het niet zo dat de economische activiteit een op een gelijk loopt met de koers van de chemische bedrijven. Maar er zijn meer signalen dat de Europese economieën weer kunnen gaan groeien. Maar zoals zo vaak gesteld is economie een gedragswetenschap. Als meer consumenten overtuigd raken dat het allemaal meevalt dan zal men ook meer gaan spenderen en is oorzaak en gevolg wederom niet te onderscheiden. In ieder geval blijven we op het standpunt staan dat de huidige correctie van de Europese beurzen geen duidelijke economische achtergrond heeft. De praktijk heeft dan ook bewezen dat dergelijke dalingen van aandelen niet meer dan twee tot drie weken zullen duren. En twee zitten er al op.