Tijdens de publicatie van de derdekwartaalcijfers dacht de onderneming nog een winststijging te zullen realiseren. De winst van Bayer in 2008 is globaal als volgt te verdelen:

60% uit de gezondheidszorg,
20% uit cyclische producten
20% uit gewasbeschermingsmiddelen.

Deze laatste divisie blijft, naast de faramaceutische producten, profiteren van een stijgende vraag. Echter, de vraag naar haar cyclische producten, zoals plastics, daalt zo hard dat de totale winst een daling zal laten zien.

Toch houdt ABN Amro Bayer op de kooplijst, omdat de analisten van de bank verwachten dat het concern het relatief beter zal doen dan sectorgenoten vanwege het defensieve bedrijfsprofiel.

Tijdens de publicatie van de derdekwartaalcijfers dacht de onderneming nog een winststijging te zullen realiseren. De winst van Bayer in 2008 is globaal als volgt te verdelen:60% uit de gezondheidszorg, 20% uit cyclische producten 20% uit gewasbeschermingsmiddelen.Deze laatste divisie blijft, naast de faramaceutische producten, profiteren van een stijgende vraag. Echter, de vraag naar haar cyclische producten, zoals plastics, daalt zo hard dat de totale winst een daling zal laten zien. Toch houdt ABN Amro Bayer op de kooplijst, omdat de analisten van de bank verwachten dat het concern het relatief beter zal doen dan sectorgenoten vanwege het defensieve bedrijfsprofiel.