Bayer herdenkt strategie

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met uiteindelijk toch relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 raakte met de hakken over de sloot, de Euro Stoxx 50 sloot uiteindelijk ruim een half procent hoger.

Bayer herdenkt zijn strategie, het bedrijf wil zijn chemische activiteiten afstoten. Het bericht werd door de beleggers goed onthaald.

De recente rally van de Aziatische beurzen geeft volgens professor Stefan Duchateau het voordeel van de twijfel aan een spoedig en substantieel stimuleringspakket dat de ganse regio terug op haar vroegere groeipad moet brengen.

Economie is echter een trieste wetenschap. The dismal science… De hernieuwde interesse in de aandelenmarkten van de groeilanden heeft immers ook nadrukkelijk een schaduwzijde.

De (bio-)technologie sector in de VS en Europa fungeerde de laatste maanden als substituut voor de emerging markets en wist zo veel investeringsgeld aan te zuigen dat nadrukkelijk op zoek ging naar expliciete groei. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content