Daarnaast heeft Baxter International recentelijk uitgebreid door een overname van het Zweedse Gambro. Dit geeft Baxter schaalvoordelen op het gebied van diabetes en dialyse.

De winst kan in de komende 4 tot 5 jaar met 10% per jaar groeien. De sterke balans en de hoge vrije kasstroom bieden daarnaast ruime om grote en regelmatige aandeleninkopen te doen.

De groei in de gevestigde, maar vooral in de snel groeiende markten, dragen daarnaast bij aan de aantrekkelijkheid van het bedrijf.

Type 2 diabetes wordt door toonaangevende gezondheidsorganisaties gekenmerkt als een nieuwe epidemie.

De groei van het aantal zieken komt vooral door ouderdom en obesitas. Het aantal patiënten neemt vooral in de opkomende markten toe.

Dit wordt veroorzaakt door een verandering van de levensstijl. Daarnaast lijken niet-blanken een hoger risico te hebben om de ziekte te krijgen.

De uitbreiding van concentreert zich nu vooral op landen zoals China, India, Brazilië, maar ook in het Midden-Oosten en Afrika. De behandeling van diabetespatiënten door middel van medicijnen en nierdialyse is een prioriteit.

Op dit moment kan de ziekte nog niet worden genezen en is regelmatige behandeling nodig.

Baxter behoort tot het selecte groepje marktleiders op dit gespecialiseerde gebied. DaVita, HC Partners en Fresenius zijn de grootste concurrenten.

Daarnaast heeft Baxter International recentelijk uitgebreid door een overname van het Zweedse Gambro. Dit geeft Baxter schaalvoordelen op het gebied van diabetes en dialyse. De winst kan in de komende 4 tot 5 jaar met 10% per jaar groeien. De sterke balans en de hoge vrije kasstroom bieden daarnaast ruime om grote en regelmatige aandeleninkopen te doen. De groei in de gevestigde, maar vooral in de snel groeiende markten, dragen daarnaast bij aan de aantrekkelijkheid van het bedrijf. Type 2 diabetes wordt door toonaangevende gezondheidsorganisaties gekenmerkt als een nieuwe epidemie. De groei van het aantal zieken komt vooral door ouderdom en obesitas. Het aantal patiënten neemt vooral in de opkomende markten toe. Dit wordt veroorzaakt door een verandering van de levensstijl. Daarnaast lijken niet-blanken een hoger risico te hebben om de ziekte te krijgen. De uitbreiding van concentreert zich nu vooral op landen zoals China, India, Brazilië, maar ook in het Midden-Oosten en Afrika. De behandeling van diabetespatiënten door middel van medicijnen en nierdialyse is een prioriteit. Op dit moment kan de ziekte nog niet worden genezen en is regelmatige behandeling nodig. Baxter behoort tot het selecte groepje marktleiders op dit gespecialiseerde gebied. DaVita, HC Partners en Fresenius zijn de grootste concurrenten.