De basisregels van het kapitalisme worden door HFT met de voeten getreden, aldus Lewis. Hij spreekt van regelrecht bedrog, waar de particuliere belegger telkens opnieuw het slachtoffer van is. De HFT traders kunnen namelijk al de aandelenkoersen voor de gewone belegger die kent.

Ze handelen met andere woorden als front runners, een praktijk die op de beurs van Wall Street verboden is. De high frequency traders vervalsen het beeld volledig door ook de verhandelde volumes te beïnvloeden. Die worden namelijk kunstmatig opgepompt door hun ingrijpen in het marktgebeuren.

De basisregels van het kapitalisme worden door HFT met de voeten getreden, aldus Lewis. Hij spreekt van regelrecht bedrog, waar de particuliere belegger telkens opnieuw het slachtoffer van is. De HFT traders kunnen namelijk al de aandelenkoersen voor de gewone belegger die kent. Ze handelen met andere woorden als front runners, een praktijk die op de beurs van Wall Street verboden is. De high frequency traders vervalsen het beeld volledig door ook de verhandelde volumes te beïnvloeden. Die worden namelijk kunstmatig opgepompt door hun ingrijpen in het marktgebeuren.