Er is sprake van een zekere ontspanning op de grens van Noord- en Zuid-Korea, wat op de koers van de dollar weegt. Op de London Metal Exchange steeg de koperprijs met maximaal 1,80%.

Over de afgelopen drie dagen was de koperprijs met 3,40% gedaald. Zink werd 1,80% duurder na voordien 4,60% te zijn gestegen. Bij de andere basismetalen bleven de bewegingen relatief beperkt.

Xu Maili, analist bij Donghai Futures Co in Shanghai, merkt op dat de dollar de doorslaggevende factor blijft op de markten voor non ferro's. De inverse correlatie tussen dollar en commodities blijft dus bestaan.

Er is sprake van een zekere ontspanning op de grens van Noord- en Zuid-Korea, wat op de koers van de dollar weegt. Op de London Metal Exchange steeg de koperprijs met maximaal 1,80%. Over de afgelopen drie dagen was de koperprijs met 3,40% gedaald. Zink werd 1,80% duurder na voordien 4,60% te zijn gestegen. Bij de andere basismetalen bleven de bewegingen relatief beperkt. Xu Maili, analist bij Donghai Futures Co in Shanghai, merkt op dat de dollar de doorslaggevende factor blijft op de markten voor non ferro's. De inverse correlatie tussen dollar en commodities blijft dus bestaan.