Het voorbije weekend verlaagde de Chinese centrale bank de vereiste kapitaalreserves voor commerciële banken met 50 basispunten.

Dit moet de kredietverlening terug stimuleren nu de inflatie opnieuw onder controle is. Zink liet de grootste prijsdaling optekenen met een verlies van 6,4 procent op weekbasis.

Tin deed het bijna even slecht en moest 6,3 procent inleveren. De prijs van een ton aluminium daalde met 3,6 procent.

Aluminiumproducent Norsk Hydro overweegt om de productie verder te verminderen. Vorige maand werd de capaciteit van de Kurri Kurri smeltfabriek in Australië al met een derde verminderd.

Het voorbije weekend verlaagde de Chinese centrale bank de vereiste kapitaalreserves voor commerciële banken met 50 basispunten. Dit moet de kredietverlening terug stimuleren nu de inflatie opnieuw onder controle is. Zink liet de grootste prijsdaling optekenen met een verlies van 6,4 procent op weekbasis. Tin deed het bijna even slecht en moest 6,3 procent inleveren. De prijs van een ton aluminium daalde met 3,6 procent. Aluminiumproducent Norsk Hydro overweegt om de productie verder te verminderen. Vorige maand werd de capaciteit van de Kurri Kurri smeltfabriek in Australië al met een derde verminderd.