De koperprijs herstelde meteen van de zwaarste correctie in twee maanden. Ook nikkel, zink, lood en andere basismetalen werden duurder. De koperprijs maakte vanmorgen zowat de helft van het verlies van 1,30% van gisteren opnieuw goed.

Lin Ling, analist bij Industrial Futures Co in Shanghai, zei in een reactie dat iedereen had verwacht dat de groei van de Chinese economie gaat vertragen. Inmiddels is gebleken dat dit niet het geval is.

Lin verwacht dat ondanks beperkende maatregelen de groei zich zal verder zetten, met als gevolg dat de vraag naar koper en andere basismetalen groot zal blijven. Hij blijft daarom bullish voor de non ferro's.

De koperprijs herstelde meteen van de zwaarste correctie in twee maanden. Ook nikkel, zink, lood en andere basismetalen werden duurder. De koperprijs maakte vanmorgen zowat de helft van het verlies van 1,30% van gisteren opnieuw goed. Lin Ling, analist bij Industrial Futures Co in Shanghai, zei in een reactie dat iedereen had verwacht dat de groei van de Chinese economie gaat vertragen. Inmiddels is gebleken dat dit niet het geval is. Lin verwacht dat ondanks beperkende maatregelen de groei zich zal verder zetten, met als gevolg dat de vraag naar koper en andere basismetalen groot zal blijven. Hij blijft daarom bullish voor de non ferro's.