Een mogelijke verklaring is dat de Chinezen in anticipatie op het Chinees Nieuwjaar (dit jaar op 10 februari) geen grote posities meer innemen.

De hogere premies op de LME en de hoge voorraadniveaus in China maken dat er momenteel minder basismetalen worden ingevoerd.

Nikkel liet zich in gunstige zin opmerken met een prijsstijging van 6,6 procent. Nikkel was vorig jaar een achterblijver met een verlies van 8 procent. Een hogere economische groei kan ook een gunstig effect hebben op de vraag naar staal.

Ook lood en zink werden duurder met een prijsstijging van respectievelijk 1,5 en 4,2 procent. Koper liet 1,2 procent bijschrijven.

Een mogelijke verklaring is dat de Chinezen in anticipatie op het Chinees Nieuwjaar (dit jaar op 10 februari) geen grote posities meer innemen. De hogere premies op de LME en de hoge voorraadniveaus in China maken dat er momenteel minder basismetalen worden ingevoerd. Nikkel liet zich in gunstige zin opmerken met een prijsstijging van 6,6 procent. Nikkel was vorig jaar een achterblijver met een verlies van 8 procent. Een hogere economische groei kan ook een gunstig effect hebben op de vraag naar staal. Ook lood en zink werden duurder met een prijsstijging van respectievelijk 1,5 en 4,2 procent. Koper liet 1,2 procent bijschrijven.