Ook de toenemende bezorgdheid over de toekomstige monetaire politiek van de Verenigde Staten speelde een rol bij de prijsdalingen.

Nikkel en tin keken tegen de grootste verliezen aan met prijsdalingen van respectievelijk 8 en 6,6 procent. Volgens de International Nickel Study Group (INSG) was er in 2012 een aanbodoverschot van 87.000 ton geraffineerd nikkel, het hoogste

surplus sinds 2007.

De prijs van een ton aluminium daalde met 4,7 procent. De aluminiumvoorraden in de Chinese opslagplaatsen waren nooit eerder zo hoog.

Bij de London Metals Exchange (LME) , dat niet over opslagplaatsen in China beschikt, bedroegen de voorraden vorige week 5,15 miljoen ton.

Dit is minder dan 2 procent onder het recordniveau van eind december (5,24 miljoen ton). Rusal, de grootste aluminiumproducent ter wereld, merkt wel op dat er buiten China geen substantiële aanbodoverschotten zijn.

Ook de toenemende bezorgdheid over de toekomstige monetaire politiek van de Verenigde Staten speelde een rol bij de prijsdalingen. Nikkel en tin keken tegen de grootste verliezen aan met prijsdalingen van respectievelijk 8 en 6,6 procent. Volgens de International Nickel Study Group (INSG) was er in 2012 een aanbodoverschot van 87.000 ton geraffineerd nikkel, het hoogste surplus sinds 2007. De prijs van een ton aluminium daalde met 4,7 procent. De aluminiumvoorraden in de Chinese opslagplaatsen waren nooit eerder zo hoog. Bij de London Metals Exchange (LME) , dat niet over opslagplaatsen in China beschikt, bedroegen de voorraden vorige week 5,15 miljoen ton. Dit is minder dan 2 procent onder het recordniveau van eind december (5,24 miljoen ton). Rusal, de grootste aluminiumproducent ter wereld, merkt wel op dat er buiten China geen substantiële aanbodoverschotten zijn.