In de eurozone daalde de PMI index in oktober voor de derde maand op rij terwijl er ook in de Verenigde Staten een achteruitgang was.

In China zakte de industriële activiteit naar het laagste niveau sinds februari 2009.

Aluminium liet met een verlies van 4,5 procent de grootste prijsdaling optekenen. Nikkel deed het nauwelijks beter met een achteruitgang van 4,1 procent.

Door de daling van de nikkelprijs van de voorbije maanden is het metaal voor het eerst goedkoper geworden dan nikkelijzer.

Dit is een goedkoper metaal op basis van minder rijke nikkelertsen dat voor bepaalde toepassingen als substituut voor nikkel gebruikt kan worden.

In de eurozone daalde de PMI index in oktober voor de derde maand op rij terwijl er ook in de Verenigde Staten een achteruitgang was. In China zakte de industriële activiteit naar het laagste niveau sinds februari 2009. Aluminium liet met een verlies van 4,5 procent de grootste prijsdaling optekenen. Nikkel deed het nauwelijks beter met een achteruitgang van 4,1 procent. Door de daling van de nikkelprijs van de voorbije maanden is het metaal voor het eerst goedkoper geworden dan nikkelijzer. Dit is een goedkoper metaal op basis van minder rijke nikkelertsen dat voor bepaalde toepassingen als substituut voor nikkel gebruikt kan worden.