Investeerders vrezen dat de neerwaartse bijstelling van de groeiverwachtingen, zowel bij de industriële als de opkomende landen, niet zonder gevolgen zal blijven voor de vraag naar basismetalen.

Bij koper en aluminium bleef de prijsdaling beperkt tot 2,7 procent op weekbasis. De forse daling van de koperprijs tijdens de voorbije weken heeft China er opnieuw toe aangezet om meer koper in te voeren.

De Chinese koperimport steeg vorige week met 9,5 procent op maandbasis naar 305.000 ton, het hoogste niveau sinds januari. Het importcijfer bevindt zich wel nog 11 procent onder het niveau van juli vorig jaar (342.900 ton).

Investeerders vrezen dat de neerwaartse bijstelling van de groeiverwachtingen, zowel bij de industriële als de opkomende landen, niet zonder gevolgen zal blijven voor de vraag naar basismetalen. Bij koper en aluminium bleef de prijsdaling beperkt tot 2,7 procent op weekbasis. De forse daling van de koperprijs tijdens de voorbije weken heeft China er opnieuw toe aangezet om meer koper in te voeren. De Chinese koperimport steeg vorige week met 9,5 procent op maandbasis naar 305.000 ton, het hoogste niveau sinds januari. Het importcijfer bevindt zich wel nog 11 procent onder het niveau van juli vorig jaar (342.900 ton).