De topman van Rio Tinto verklaarde ter gelegenheid van de CESCO conferentie dat het deficit op de globale kopermarkt dit jaar kan oplopen naar 500.000 ton. Het tekort kan nog blijven aanslepen tot 2013.

Aan de aanbodzijde wordt de bouw van de Tia Maria mijn van Southern Copper met minstens een jaar uitgesteld tot 2013 nadat de regering van Peru het proces voor het verkrijgen van een milieuvergunning heeft opgeschort.

Met de bouw was een investering van meer dan 1 miljard dollar gemoeid. De vijf voornaamste Peruaanse presidentskandidaten zijn allen voorstander van bijkomende belastingen op de mijnbouw.

De topman van Rio Tinto verklaarde ter gelegenheid van de CESCO conferentie dat het deficit op de globale kopermarkt dit jaar kan oplopen naar 500.000 ton. Het tekort kan nog blijven aanslepen tot 2013. Aan de aanbodzijde wordt de bouw van de Tia Maria mijn van Southern Copper met minstens een jaar uitgesteld tot 2013 nadat de regering van Peru het proces voor het verkrijgen van een milieuvergunning heeft opgeschort. Met de bouw was een investering van meer dan 1 miljard dollar gemoeid. De vijf voornaamste Peruaanse presidentskandidaten zijn allen voorstander van bijkomende belastingen op de mijnbouw.