Nadat eerder al de voorlopige PMI index die de activiteit in de verwerkende industrie meet onder de verwachtingen uitkwam, lag ook het definitieve cijfer van het National Bureau of Statistics onder de consensusprognose. De officiële index daalde naar 50,6 tegenover nog 50,9 vorige maand.

Basismetalen zijn de meest cyclische grondstoffencategorie waardoor deze vorige week de scherpste prijsdalingen lieten optekenen.

De prijs van een ton aluminium daalde met 7 procent terwijl tin en lood met verliezen van respectievelijk 6,9 en 6,6 procent nauwelijks beter presteerden. De prijsdalingen bij koper, zink en nikkel lagen tussen 4 en 6 procent.

Nadat eerder al de voorlopige PMI index die de activiteit in de verwerkende industrie meet onder de verwachtingen uitkwam, lag ook het definitieve cijfer van het National Bureau of Statistics onder de consensusprognose. De officiële index daalde naar 50,6 tegenover nog 50,9 vorige maand. Basismetalen zijn de meest cyclische grondstoffencategorie waardoor deze vorige week de scherpste prijsdalingen lieten optekenen. De prijs van een ton aluminium daalde met 7 procent terwijl tin en lood met verliezen van respectievelijk 6,9 en 6,6 procent nauwelijks beter presteerden. De prijsdalingen bij koper, zink en nikkel lagen tussen 4 en 6 procent.