De prijsdaling is logisch, want op basis van de indicatoren mag worden verwacht dat de vraag naar koper vanuit China en de Verenigde Staten gaat afnemen. Deze twee landen zijn de grootste consumenten van koper.

De koperprijs is deze week al met ongeveer anderhalf procent gedaald. Andere basismetalen verzwakten nog sneller, in het geval van zink bedraagt het prijsverlies op weekbasis meer dan 3,50%.

Zhang Hao, analist bij Citic Newedge Futures, stelt vast dat de basismetalen al een tijdje op zoek waren naar een nieuwe richting. Tegenvallende indicatoren zorgen dan logischerwijs voor enige koersdruk.

Thomas Findley, chief executive officer van het Canadese Rio Cristal Zinc Resources, is echter van mening dat de hoge activiteitsgraad in de bouwsector in China en India later dit jaar de koper- en zinkprijs hoger gaat duwen.

De prijsdaling is logisch, want op basis van de indicatoren mag worden verwacht dat de vraag naar koper vanuit China en de Verenigde Staten gaat afnemen. Deze twee landen zijn de grootste consumenten van koper. De koperprijs is deze week al met ongeveer anderhalf procent gedaald. Andere basismetalen verzwakten nog sneller, in het geval van zink bedraagt het prijsverlies op weekbasis meer dan 3,50%. Zhang Hao, analist bij Citic Newedge Futures, stelt vast dat de basismetalen al een tijdje op zoek waren naar een nieuwe richting. Tegenvallende indicatoren zorgen dan logischerwijs voor enige koersdruk. Thomas Findley, chief executive officer van het Canadese Rio Cristal Zinc Resources, is echter van mening dat de hoge activiteitsgraad in de bouwsector in China en India later dit jaar de koper- en zinkprijs hoger gaat duwen.