De grootste vooruitgang was er voor tin, dat 8,2 procent duurder werd. Aluminium zette de op een na beste prestatie neer met een prijsstijging van 3,2 procent op weekbasis.

Als gevolg van de hogere energieprijzen klimmen ook de marginale productiekosten van aluminium steeds hoger. Een ton zink werd 2,2 procent duurder. De International Lead and Zinc Study Group (ILZG) publiceerde de vraag- en aanbodcijfers van januari.

Daaruit bleek volgens Royal Bank of Scotland dat er zowel bij lood als zink een klein aanbodoverschot was. Het aanbod van geraffineerd lood steeg met 27 procent, een gevolg van de hogere mijnproductie in China en Australië. De globale vraag steeg met 13 procent.

De grootste vooruitgang was er voor tin, dat 8,2 procent duurder werd. Aluminium zette de op een na beste prestatie neer met een prijsstijging van 3,2 procent op weekbasis. Als gevolg van de hogere energieprijzen klimmen ook de marginale productiekosten van aluminium steeds hoger. Een ton zink werd 2,2 procent duurder. De International Lead and Zinc Study Group (ILZG) publiceerde de vraag- en aanbodcijfers van januari. Daaruit bleek volgens Royal Bank of Scotland dat er zowel bij lood als zink een klein aanbodoverschot was. Het aanbod van geraffineerd lood steeg met 27 procent, een gevolg van de hogere mijnproductie in China en Australië. De globale vraag steeg met 13 procent.