Op de London Metal Exchange was tin de sterkste daler, met een verlies van bijna 3%. Ook andere basismetalen als nikkel en lood werden respectievelijk 1,50% en 1,20% goedkoper.

De handelaars in staatsobligaties houden er terdege rekening mee dat het inflatiegevaar het grootst is sinds de afgelopen drie jaar. Daardoor kunnen de centrale banken de rente gaan verhogen.

Die renteverhogingen kunnen er toe leiden dat de economische groei vertraagt, waardoor de vraag naar basismetalen verder kan gaan afnemen. De rally bij de non ferro's lijkt alleszins voorlopig tot stilstand te zijn gebracht.

Op de London Metal Exchange was tin de sterkste daler, met een verlies van bijna 3%. Ook andere basismetalen als nikkel en lood werden respectievelijk 1,50% en 1,20% goedkoper. De handelaars in staatsobligaties houden er terdege rekening mee dat het inflatiegevaar het grootst is sinds de afgelopen drie jaar. Daardoor kunnen de centrale banken de rente gaan verhogen. Die renteverhogingen kunnen er toe leiden dat de economische groei vertraagt, waardoor de vraag naar basismetalen verder kan gaan afnemen. De rally bij de non ferro's lijkt alleszins voorlopig tot stilstand te zijn gebracht.