De zinkprijs viel terug tot het laagste niveau in 10 maanden, nikkel en zink tot een dieptepunt voor bijna vier maanden. Aluminium was in de afgelopen acht maanden nooit goedkoper, de loodprijs bereikte zelfs een jaardieptepunt.

Zachary Oxman, managing director bij TrendMax Futures in Encinitas, Californië, is van mening dat op de markt voor non ferro's het gevoel toeneemt dat er een double-dip recessie zit aan te komen.

Oxman stelt vast dat de economie niet herstelt aan het tempo dat iedereen had verwacht. Dat gegeven zat nog niet verrekend in de prijzen van de meeste non ferro's, zodat een correctie niet onlogisch was.

Koper voor levering in juli werd op de New York Mercantile Exchange's COMEX divisie vrijdag 4,30% goedkoper. Oxman verwacht nog meer slecht economisch nieuws, waardoor de koperprijs verder kan dalen.

Standard Chartered verwacht dat de Chinese economie in de komende zes maanden gaat vertragen, hoewel die vertraging geen al te grote vormen gaat aannemen.

De zinkprijs viel terug tot het laagste niveau in 10 maanden, nikkel en zink tot een dieptepunt voor bijna vier maanden. Aluminium was in de afgelopen acht maanden nooit goedkoper, de loodprijs bereikte zelfs een jaardieptepunt. Zachary Oxman, managing director bij TrendMax Futures in Encinitas, Californië, is van mening dat op de markt voor non ferro's het gevoel toeneemt dat er een double-dip recessie zit aan te komen. Oxman stelt vast dat de economie niet herstelt aan het tempo dat iedereen had verwacht. Dat gegeven zat nog niet verrekend in de prijzen van de meeste non ferro's, zodat een correctie niet onlogisch was. Koper voor levering in juli werd op de New York Mercantile Exchange's COMEX divisie vrijdag 4,30% goedkoper. Oxman verwacht nog meer slecht economisch nieuws, waardoor de koperprijs verder kan dalen. Standard Chartered verwacht dat de Chinese economie in de komende zes maanden gaat vertragen, hoewel die vertraging geen al te grote vormen gaat aannemen.