De groei in China kwam lager uit dan BASF eerder had voorzien. Het bedrijfsresultaat (EBIT), exclusief bijzondere posten, steeg met 10% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012.

Net als sectorgenoten rapporteerde BASF sterke resultaten in het landbouwsegment.

Na een periode van slecht weer, planten boeren over de hele wereld weer gewassen en keren daarmee terug naar een meer normaal niveau van mondiale voorraden.

De verkoop van landbouwproducten steeg met 17% op jaarbasis en het bedrijfsresultaat steeg met 19%.

De landbouwdivisie van BASF concentreert zich nu vooral op gewasbeschermingsmiddelen, maar het bedrijf probeert ook uit te breiden met genetisch gemodificeerde zaden.

Dit wordt onder andere gerealiseerd door een samenwerking met Monsanto. Wij denken dat Monsanto de best beschikbare samenwerkingspartner is, omdat Monsanto nu technologisch leider is op het gebied van genetisch gemodificeerde zaden.

Ondanks de lagere olieprijzen steeg de omzet in de olie- en gasdivisie aanzienlijk in het eerste kwartaal. Maar BASF zag zijn bedrijfsresultaat in dit segment wel dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door zwakkere marges bij aardgas.

De meer traditionele markten van BASF bleven uitdagend. Dit wordt onderstreept door een recente aankondiging van het bedrijf: BASF wil gaan herstructureren bij verschillende Europese afdelingen in de tak speciaalchemie. Het management heeft de outlook voor 2013 bevestigd. Daarnaast wil BASF de verkoopniveaus van 2012 dit jaar overtreffen.

De groei in China kwam lager uit dan BASF eerder had voorzien. Het bedrijfsresultaat (EBIT), exclusief bijzondere posten, steeg met 10% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012. Net als sectorgenoten rapporteerde BASF sterke resultaten in het landbouwsegment. Na een periode van slecht weer, planten boeren over de hele wereld weer gewassen en keren daarmee terug naar een meer normaal niveau van mondiale voorraden. De verkoop van landbouwproducten steeg met 17% op jaarbasis en het bedrijfsresultaat steeg met 19%. De landbouwdivisie van BASF concentreert zich nu vooral op gewasbeschermingsmiddelen, maar het bedrijf probeert ook uit te breiden met genetisch gemodificeerde zaden. Dit wordt onder andere gerealiseerd door een samenwerking met Monsanto. Wij denken dat Monsanto de best beschikbare samenwerkingspartner is, omdat Monsanto nu technologisch leider is op het gebied van genetisch gemodificeerde zaden. Ondanks de lagere olieprijzen steeg de omzet in de olie- en gasdivisie aanzienlijk in het eerste kwartaal. Maar BASF zag zijn bedrijfsresultaat in dit segment wel dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door zwakkere marges bij aardgas. De meer traditionele markten van BASF bleven uitdagend. Dit wordt onderstreept door een recente aankondiging van het bedrijf: BASF wil gaan herstructureren bij verschillende Europese afdelingen in de tak speciaalchemie. Het management heeft de outlook voor 2013 bevestigd. Daarnaast wil BASF de verkoopniveaus van 2012 dit jaar overtreffen.