BASF telt USD 654 miljoen neer voor de producent van hoofdzakelijk Omega 3-vetzuren voor de voedsel- en farmaceutische industrie. Eerder kocht het chemieconcern al het Duitse Cognis en het Schotse Equatec, beide producenten van voedingsingrediënten.

Sterke balans

Het Duitse concern maakt handig gebruik van de sterke balans en goedkope financieringsmogelijkheden om de portfolio uit te breiden en dichter tegen de eindgebruiker aan te schurken.

BASF heeft toegang tot alle aantrekkelijke onderdelen van de markt (zoals consumenten in opkomende landen) en kan door middel van zijn productiefaciliteiten in de VS profiteren van de lage gasprijzen aldaar.

Grote marktaandelen en een hoge mate van verticale integratie zijn verdere pluspunten van het bedrijf.

Met een koers/winstverhouding van minder dan 11 (taxatie 2013) en een dividendrendement van circa 4% vinden de analisten van ABN Amro het aandeel nog altijd ondergewaardeerd. De opinie blijft kopen ondanks de sterke prestaties van het aandeel het afgelopen decennium.

BASF telt USD 654 miljoen neer voor de producent van hoofdzakelijk Omega 3-vetzuren voor de voedsel- en farmaceutische industrie. Eerder kocht het chemieconcern al het Duitse Cognis en het Schotse Equatec, beide producenten van voedingsingrediënten. Sterke balansHet Duitse concern maakt handig gebruik van de sterke balans en goedkope financieringsmogelijkheden om de portfolio uit te breiden en dichter tegen de eindgebruiker aan te schurken. BASF heeft toegang tot alle aantrekkelijke onderdelen van de markt (zoals consumenten in opkomende landen) en kan door middel van zijn productiefaciliteiten in de VS profiteren van de lage gasprijzen aldaar. Grote marktaandelen en een hoge mate van verticale integratie zijn verdere pluspunten van het bedrijf. Met een koers/winstverhouding van minder dan 11 (taxatie 2013) en een dividendrendement van circa 4% vinden de analisten van ABN Amro het aandeel nog altijd ondergewaardeerd. De opinie blijft kopen ondanks de sterke prestaties van het aandeel het afgelopen decennium.