Zoals gewoonlijk zijn de verwachtingen voor de Europese bedrijfsresultaten natuurlijk volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas genoeg naar beneden bijgesteld om er vlot over te kunnen. Maar ook dat is niet nieuw, het begint zelfs stilaan de gewoonte te worden om de lat lager te leggen.

Wat wel weer opvalt is dat (net zoals in de vorige kwartalen) de winst meevalt omwille van kostenbesparingen en efficiëntiewinsten maar dat het nog steeds bijzonder moeilijk is om omzetgroei te krijgen. Dat mag dan ook niet verwonderen gezien de zwakke groei van de wereldeconomie.

Zoals gewoonlijk zijn de verwachtingen voor de Europese bedrijfsresultaten natuurlijk volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas genoeg naar beneden bijgesteld om er vlot over te kunnen. Maar ook dat is niet nieuw, het begint zelfs stilaan de gewoonte te worden om de lat lager te leggen. Wat wel weer opvalt is dat (net zoals in de vorige kwartalen) de winst meevalt omwille van kostenbesparingen en efficiëntiewinsten maar dat het nog steeds bijzonder moeilijk is om omzetgroei te krijgen. Dat mag dan ook niet verwonderen gezien de zwakke groei van de wereldeconomie.