Om die problemen het hoofd te bieden, werd in het kader van Basel III een nieuwe regelgeving voor de Europese banken uitgewerkt. Die moeten in de toekomst aan een strengere regelgeving voordien, kwestie van nog meer ongelukken genre 2008 te vermijden.

Op de recente Asia Economic Policy Conference, georganiseerd door de Federal Reserve Bank of San Francisco, vergeleek Gerard Caprio, economieprofessor aan Williams College, Basel III met de vijfjarenplannen die door de Sovjet-economen werden ontworpen en die telkens opnieuw niet bleken te werken. Zo zal ook Basel III zijn doel voorbijschieten.

Om die problemen het hoofd te bieden, werd in het kader van Basel III een nieuwe regelgeving voor de Europese banken uitgewerkt. Die moeten in de toekomst aan een strengere regelgeving voordien, kwestie van nog meer ongelukken genre 2008 te vermijden. Op de recente Asia Economic Policy Conference, georganiseerd door de Federal Reserve Bank of San Francisco, vergeleek Gerard Caprio, economieprofessor aan Williams College, Basel III met de vijfjarenplannen die door de Sovjet-economen werden ontworpen en die telkens opnieuw niet bleken te werken. Zo zal ook Basel III zijn doel voorbijschieten.