Alpesh Patel, topman van Praefinium Partners, is ongemeen hard in zijn oordeel. Basel III is simpelweg irrelevant, de nieuwe regelgeving zal de volgende crash zeker niet tegenhouden.

De getroffen maatregelen baseren zich op wat bij de vorige crash is gebeurd, maar crashes hebben nu eenmaal de eigenschap dat ze steeds in een andere vorm weer opduiken.

Het heeft dus weinig zin om maatregelen te treffen gebaseerd op het verleden, er moet steeds naar de toekomst worden gekeken.

De banken moeten eenvoudigweg minder risicovolle activa op de balans nemen, aldus Patel. Op die manier moeten bij een volgende crisis geen steunmaatregelen getroffen worden.

Alpesh Patel, topman van Praefinium Partners, is ongemeen hard in zijn oordeel. Basel III is simpelweg irrelevant, de nieuwe regelgeving zal de volgende crash zeker niet tegenhouden. De getroffen maatregelen baseren zich op wat bij de vorige crash is gebeurd, maar crashes hebben nu eenmaal de eigenschap dat ze steeds in een andere vorm weer opduiken. Het heeft dus weinig zin om maatregelen te treffen gebaseerd op het verleden, er moet steeds naar de toekomst worden gekeken. De banken moeten eenvoudigweg minder risicovolle activa op de balans nemen, aldus Patel. Op die manier moeten bij een volgende crisis geen steunmaatregelen getroffen worden.