De meeste Amerikaanse banken voldoen al aan de kapitaalvoorwaarden die Basel III veroordeelt, waardoor ze over een competitief voordeel beschikken. Bovendien zijn volgens Bove de regels opgelegd door Basel III minder streng dan was gevreesd.

Bove merkt op dat de vereist Tier 1-ratio nu 6% wordt in plaats van 4%, maar de banksector had gerekend op een verhoging van de ratio tot 8%. Een ander minpunt is volgens Bove dat de opgelegde vereisten pas vanaf 2019 effectief verplicht zijn.

De meeste Amerikaanse banken hebben momenteel al Tier 1-ratio's die boven 8% liggen. Bove verwacht niet dat veel Amerikaanse banken verplicht gaan zijn om hun kapitaal te verhogen.

De meeste Amerikaanse banken voldoen al aan de kapitaalvoorwaarden die Basel III veroordeelt, waardoor ze over een competitief voordeel beschikken. Bovendien zijn volgens Bove de regels opgelegd door Basel III minder streng dan was gevreesd. Bove merkt op dat de vereist Tier 1-ratio nu 6% wordt in plaats van 4%, maar de banksector had gerekend op een verhoging van de ratio tot 8%. Een ander minpunt is volgens Bove dat de opgelegde vereisten pas vanaf 2019 effectief verplicht zijn. De meeste Amerikaanse banken hebben momenteel al Tier 1-ratio's die boven 8% liggen. Bove verwacht niet dat veel Amerikaanse banken verplicht gaan zijn om hun kapitaal te verhogen.