Aanleiding is de verwachting dat de Amerikaanse economie er in zal slagen om een recessie te vermijden. Ondanks de tegenvallende macro-economische indicatoren is het risico op een recessie volgens Biggs aanzienlijk afgenomen.

Biggs beheert het fonds Traxis Partners LLC dat in 2009 een winst van 38% kon laten optekenen, in een jaar dat de Standard & Poor's 500 Index terugviel tot het laagste niveau voor de afgelopen 12 jaar.

Begin juli nam Biggs de verkeerde beslissing, want sinds het afbouwen van zijn portefeuille is de Standard & Poor's 500 Index met bijna 8% gestegen.

Aanleiding was de publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Van de 152 S&P 500 bedrijven die tot en met gisteren rapporteerden, presteerden er 84% beter dan verwacht.

Aanleiding is de verwachting dat de Amerikaanse economie er in zal slagen om een recessie te vermijden. Ondanks de tegenvallende macro-economische indicatoren is het risico op een recessie volgens Biggs aanzienlijk afgenomen. Biggs beheert het fonds Traxis Partners LLC dat in 2009 een winst van 38% kon laten optekenen, in een jaar dat de Standard & Poor's 500 Index terugviel tot het laagste niveau voor de afgelopen 12 jaar. Begin juli nam Biggs de verkeerde beslissing, want sinds het afbouwen van zijn portefeuille is de Standard & Poor's 500 Index met bijna 8% gestegen. Aanleiding was de publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Van de 152 S&P 500 bedrijven die tot en met gisteren rapporteerden, presteerden er 84% beter dan verwacht.