CEO Bart De Smet gaf volgende toelichting: "Het derde kwartaal werd opnieuw gekenmerkt door een sterk premie-inkomen, in lijn met de prestaties in het eerste halfjaar. Op basis van deze positieve ontwikkeling bevestigen we vandaag onze eerdere prognoses voor het hele jaar, namelijk dat het premie-inkomen van de groep voor 2010 het niveau van 2009 zal overtreffen."

Bij alle verzekeringsactiviteiten werden het afgelopen kwartaal goede resultaten geboekt. Zowel Leven als Niet-leven profiteerden van sterke financiële resultaten in België, die te danken waren aan een geleidelijke herallocatie van activa. Bij Niet-leven zag De Smet bemoedigende tekenen van herstel dankzij de corrigerende maatregelen die in de afgelopen kwartalen getroffen zijn in auto- en brandverzekeringen. Het nettoresultaat in België had echter te lijden van zwaar weer medio juli.

Bart De Smet: "Bij de uitvoering van onze strategie boeken we nog altijd goede vooruitgang met het stroomlijnen en ontwikkelen van onze verzekeringsportefeuille. We kondigden de desinvestering van de Oekraïense activiteiten aan, we sloten de verkoop van onze Turkse activiteiten medio oktober en begonnen aan de integratie van Kwik Fit Insurance Services in het Verenigd Koninkrijk. Op zaterdag 16 oktober is het partnership met Tesco van start gegaan met de verzekeringsproductie - een duidelijke illustratie van onze intentie om verder te groeien en in te spelen op interessante kansen op onze belangrijkste verzekeringsmarkten."

Uit de recente ontwikkelingen in verband met bepaalde zaken uit het verleden is volgens De Smet wel duidelijk geworden hoe complex dossiers kunnen zijn als daar meerdere partijen bij zijn betrokken: "We hebben ons geëngageerd oplossingen te zoeken die de waarde voor onze aandeelhouders verhogen en de structuur van onze groep vereenvoudigen."

CEO Bart De Smet gaf volgende toelichting: "Het derde kwartaal werd opnieuw gekenmerkt door een sterk premie-inkomen, in lijn met de prestaties in het eerste halfjaar. Op basis van deze positieve ontwikkeling bevestigen we vandaag onze eerdere prognoses voor het hele jaar, namelijk dat het premie-inkomen van de groep voor 2010 het niveau van 2009 zal overtreffen." Bij alle verzekeringsactiviteiten werden het afgelopen kwartaal goede resultaten geboekt. Zowel Leven als Niet-leven profiteerden van sterke financiële resultaten in België, die te danken waren aan een geleidelijke herallocatie van activa. Bij Niet-leven zag De Smet bemoedigende tekenen van herstel dankzij de corrigerende maatregelen die in de afgelopen kwartalen getroffen zijn in auto- en brandverzekeringen. Het nettoresultaat in België had echter te lijden van zwaar weer medio juli. Bart De Smet: "Bij de uitvoering van onze strategie boeken we nog altijd goede vooruitgang met het stroomlijnen en ontwikkelen van onze verzekeringsportefeuille. We kondigden de desinvestering van de Oekraïense activiteiten aan, we sloten de verkoop van onze Turkse activiteiten medio oktober en begonnen aan de integratie van Kwik Fit Insurance Services in het Verenigd Koninkrijk. Op zaterdag 16 oktober is het partnership met Tesco van start gegaan met de verzekeringsproductie - een duidelijke illustratie van onze intentie om verder te groeien en in te spelen op interessante kansen op onze belangrijkste verzekeringsmarkten." Uit de recente ontwikkelingen in verband met bepaalde zaken uit het verleden is volgens De Smet wel duidelijk geworden hoe complex dossiers kunnen zijn als daar meerdere partijen bij zijn betrokken: "We hebben ons geëngageerd oplossingen te zoeken die de waarde voor onze aandeelhouders verhogen en de structuur van onze groep vereenvoudigen."