Op basis van de prestatie in het eerste kwartaal en vooropgesteld dat de huidige markomstandigheden blijven aanhouden, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen € 260 en € 290 miljoen zal uitkomen.

Dit weerspiegelt een verbeterende vraag in de meeste segmenten, gunstige bevoorradingsomstandigheden in Precious Metals Services en de impact van hogere edelmetaalprijzen.

Bart Crols (Umicore): "Onze visibiliteit is duidelijk verbeterd, anders zouden we niet in staat zijn om een kwantitatieve prognose te geven. Op de meeste van onze markten stelden we inderdaad een duidelijke verbetering vast. Toch blijven we ergens voorzichtig, want de guidance gaat uit van een gelijkblijvende marktomstandigheden."

Op basis van de prestatie in het eerste kwartaal en vooropgesteld dat de huidige markomstandigheden blijven aanhouden, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen € 260 en € 290 miljoen zal uitkomen. Dit weerspiegelt een verbeterende vraag in de meeste segmenten, gunstige bevoorradingsomstandigheden in Precious Metals Services en de impact van hogere edelmetaalprijzen. Bart Crols (Umicore): "Onze visibiliteit is duidelijk verbeterd, anders zouden we niet in staat zijn om een kwantitatieve prognose te geven. Op de meeste van onze markten stelden we inderdaad een duidelijke verbetering vast. Toch blijven we ergens voorzichtig, want de guidance gaat uit van een gelijkblijvende marktomstandigheden."