Barry Ritholtz (Fusion IQ): "De Amerikaanse vastgoedmarkt gaat mijn inziens een tweede crisis tegemoet. De huizenprijzen gaan vanaf de huidige niveaus opnieuw dalen en dit ondanks het feit dat we al een correctie met meer dan 30% achter de rug hebben."

Ritholtz baseert zich op het feit dat de huizenprijzen nog steeds niet op hun 'fair value' worden gebaseerd, rekening gehouden met de inkomens van de Amerikanen en met de huuropbrengsten van vastgoed: "Ik verwacht dat de prijzen vanaf 2011 opnieuw gaan dalen. Die daling kan 10% of meer bedragen alvorens er een bodem wordt bereikt. Er is nog steeds geen evenwicht gevonden wat betreft vraag en aanbod op de markt. Zonder zo'n evenwicht is een uitbodeming van de markt simpelweg onmogelijk."

Barry Ritholtz (Fusion IQ): "De Amerikaanse vastgoedmarkt gaat mijn inziens een tweede crisis tegemoet. De huizenprijzen gaan vanaf de huidige niveaus opnieuw dalen en dit ondanks het feit dat we al een correctie met meer dan 30% achter de rug hebben." Ritholtz baseert zich op het feit dat de huizenprijzen nog steeds niet op hun 'fair value' worden gebaseerd, rekening gehouden met de inkomens van de Amerikanen en met de huuropbrengsten van vastgoed: "Ik verwacht dat de prijzen vanaf 2011 opnieuw gaan dalen. Die daling kan 10% of meer bedragen alvorens er een bodem wordt bereikt. Er is nog steeds geen evenwicht gevonden wat betreft vraag en aanbod op de markt. Zonder zo'n evenwicht is een uitbodeming van de markt simpelweg onmogelijk."