Een tijdje geleden zag niemand een belegging in goud of goudmijnen nog echt zitten, er leken op het eerste gezicht geen redenen te zijn om goud te kopen.

Van inflatiedreiging was (en is nog) geen sprake, terwijl op de valutamarkten de dollar verzwakte. In de voorbije maanden steeg de goudprijs hoofdzakelijk vanwege de sterkere dollar.

Paulson en Soros geven het voorbeeld

De reden waarom de beleggers momenteel goud kopen, moet dan ook elders worden gezocht. Goud wordt opnieuw gezocht wegens veiligheidsredenen, de markt vreest dat de situatie in Europa in de komende weken kan ontsporen. September kan in dat verband een belangrijke maand worden.

Grote hedge fund beheerders als Paulson en Soros geven het voorbeeld, zij hebben onlangs posities in het goud ingenomen. De draad werd vervolgens opgepikt door het blad Barron's dat onlangs schreef te verwachten dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus gaat stijgen.

Een tijdje geleden zag niemand een belegging in goud of goudmijnen nog echt zitten, er leken op het eerste gezicht geen redenen te zijn om goud te kopen. Van inflatiedreiging was (en is nog) geen sprake, terwijl op de valutamarkten de dollar verzwakte. In de voorbije maanden steeg de goudprijs hoofdzakelijk vanwege de sterkere dollar.Paulson en Soros geven het voorbeeld De reden waarom de beleggers momenteel goud kopen, moet dan ook elders worden gezocht. Goud wordt opnieuw gezocht wegens veiligheidsredenen, de markt vreest dat de situatie in Europa in de komende weken kan ontsporen. September kan in dat verband een belangrijke maand worden. Grote hedge fund beheerders als Paulson en Soros geven het voorbeeld, zij hebben onlangs posities in het goud ingenomen. De draad werd vervolgens opgepikt door het blad Barron's dat onlangs schreef te verwachten dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus gaat stijgen.